Rama i drejtohet Këshillit të Evropës më 12 tetor për raportin e Dick Marty

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, do t’i drejtohet Këshillit të Evropës më 12 tetor për raportin e Dick Marty, në lidhje akuzat e trafikimit të paligjshëm të organeve njerëzore gjatë luftës në Kosovë. Më 13 gusht, Rama bëri me dije se Shqipëria i ka kërkuar zyrtarisht Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës të rishikojë Rezolutën […]

Read More

Dënim unik prej 24 vitesh burgim dhe 500 euro gjobë ndaj të akuzuarit për vrasjen e gruas në Llaushë të Skenderajt

Gjykata Themelore në Mitrovicë ka shpallur aktgjykim dënues ndaj Skender Qerimajt, duke e dënuar me dënim unik prej 24 vitesh burgim dhe 500 euro gjobë, për vrasje të bashkëshortes dhe tre vepra tjera penale. Aktgjykimi ndaj të akuzuarit Qerimaj u shpall të hënën, nga kryetari i trupit gjykues Veljko Vuqetiq, raporton “Betimi për Drejtësi“. Sipas […]

Read More