Sot fillon votimi nga diaspora për raundin e dytë të zgjedhjeve lokale

HomeLajmeKosova

Sot fillon votimi nga diaspora për raundin e dytë të zgjedhjeve lokale

Më 14 nëntor në Kosovë do të mbahet raundi i dytë i zgjedhjeve lokale 2021, ndërkaq periudha e votimit përmes postës do të fillojë sot, nga 29 tetori deri më 12 nëntor, e që do të zgjasë 15 ditë.

Nga organizata joqeveritare “Germin”, organizatë kjo që merret kryesisht me çështje të diasporës në një deklaratë për Telegrafin kanë thënë se pjesëmarrja e diasporës në zgjedhjet lokale është zakonisht më e ulët se në zgjedhjet parlamentare.

“Pjesëmarrja e diasporës në zgjedhjet lokale zakonisht është më e ulët se në zgjedhjet për Kuvendin e Kosovës. Kjo shpjegohet me faktin se pjesëtarët e diasporës afektohen relativisht më pak nga politikat e përditshme të nivelit lokal”, ka thënë për Telegrafin, Lirim Krasniqi nga organizata GERMIN.

Kurse sa i përket trajtimit të fletëvotimeve nga KQZ, Krasniqi thotë se kësaj radhe procesi ka shkuar mirë.

“Fillimisht, procesin e verifikimit e kanë kaluar mbi 85% e zarfeve të pranuara. Më pastaj nga 9,610 zarfe të individualizuara, kanë rezultuar 9,130 vota të vlefshëm (për kryetar komunash) apo rreth 95% e totalit. Kjo tregon se është rritur cilësia e votimit nga diaspora dhe votat e pavlefshme janë shumë më të pakta në numër në krahasim me zgjedhjet e kaluara”, është shprehur ai.

COMMENTS

DISQUS: 0